Andreas Joost

Geluk is de liefde van je paard

Dit verhaal gaat over mij. Straks ook over jou als je interesse hebt in mijn kunstwerken. Bovenal gaat het over geluk en afscheid van onze trouwe huisdieren want daar hebben ze zeker recht op.

Nu dan eerst even ik. Ik ben in 1959 geboren in Haan in Duitsland en kom uit een gezin met 6 kinderen. In 1972 zijn mijn ouders met 3 van de 6 kinderen verhuisd naar Nederland. Ik was toen 13 en ging direct door naar het voortgezet onderwijs. Het was zeker een moeilijke tijd als puber in een ander land maar ook heb ik erg genoten. Mijn kinderjaren in Duitsland was ook onvergetelijk. Nu hou ik erg van Nederland, maar Duitsland blijft altijd trekken. Dit blijft voor mij ook altijd nog thuis. Ik heb een aantal eigen kledingzaken gehad waar ik ook al lekker creatief in bezig kon zijn. Later ben ik werkzaam geweest als operationeel manager voor textielbedrijven in het buitenland.

Tot 2018 heb ik dat wereldwijd met veel plezier en succes mogen doen totdat een levensbedreigend ongeluk daar een eind aan heeft gemaakt. Ja, dat was hele heftige periode voor mijn gezin en mijzelf om de dood in de ogen te zien. Gelukkig ben ik iemand die ook heel positief kan zijn en zeker nog van het leven wil genieten. Tijdens de revalidatie, die 2 jaar duurde, pakte ik mijn oude hobby weer op. Ik had nog nooit zo veel tijd in een hobby gestopt; lezen, cursussen, werkplaats inrichten etc… Het was heerlijk om weer bezig te zijn, maar wel heel anders dan vroeger.

In die periode heb ik heel veel steun van mijn gezin en mijn hond gehad. Met mijn teckel Hubert veel gewandeld, gefietst, gespeeld etc. en Hubert kwam als een goede maat steeds closer. Het werd steeds leuker en interessanter om gedachtes te kunnen vertalen in creativiteit en iets tastbaars.

Nu, 3 jaar na mijn ongeluk, maak ik kunst van keramiek voor iedereen die net zoveel van zijn huisdier houdt als ik en daar word ik heel gelukkig van.

Mijn missie in afscheid

Graag wil ik mensen helpen hun verdriet te verzachten bij het afscheid van hun geliefde paard. Ik heb er over nagedacht wat ik zelf fijn zou vinden als ik mijn lieve paard moeten laten inslapen. Deze gedachte heb ik verwerkt in mooie keramieken urnen en gedenkstenen. Ik maak een mooie dierbare herinnering voor uw trouwe vriend. De urn kunt u thuis een mooie plek geven. Een gedenksteen kan ook heel mooi in de tuin. Zo zijn ze altijd bij u in de buurt en dat zorgt voor rust. Graag bespreek ik uw wensen en maak er een prachtig uniek kunstwerk van.

Geluk is de liefde van je paard

Zij zorgen voor een glimlach op je gezicht. Dit zet ik om in mijn kermieken kunstwerken. Dit kan een mooie herinnering zijn waar je blij van wordt telkens als je het ziet. Je kunt kiezen uit bestaande werken maar ik maak ook graag wat naar uw eigen wens.